torsdag, november 23, 2006

GoMali - Heier på de lokale

Her ser dokke gutta sammen med Sigurd Vatne oppe i Douentza. Vi var så frimodige å invitere oss selv, og Sigurd takket ja. Det ble 3 dager med fjellturer og bygging av hangar. Frasen "Lion King kan bare gå å legge seg" ble brukt ved flere anledninger. Fjellformasjonene og landskapet der er skikkelig tøft. Vi fikk også hilse på misjonærene som er der oppe, og se høre litt om arbeidet. Alle var enige om at det var noen fine dager, og vi kommer gjerne igjen.

På en av våre fjellturer traff vi noen sør-sør misjonærer i en relativt øde Dogon-landsby. Et ektepar fra Togo og Benin driver en skole der. Det er ufattelig hvor lite de klarer seg med. Ingen 4-hjulstrekkere, air-condition, gasskomfyr, vakt, internett, tv. Ingen ting. De lever akkurat som de andre i landsbyen. Det vil si: veldig enkelt. De driver en skole med 60 barn som de også gir mat. Midlene får de fra Tyskland og forbireisende. Noen kom med 10kg ris, andre med 10kg erter osv. De har heller ikke et skille mellom bistand og misjon. Derfor lærer de opp barna i kristen tro. Da vi kom sa han bare "syng" så fikk vi servert to kristne sanger av overengasjerte barn. Et fantastisk syn. Ingen av foreldrene til barna er kristne, men de godtar situasjonen foreløbig. Dette er en litt annen holdning enn hva vi har i Norge. Det vil si, vi skulle vel gjerne likt å lære barna opp i skolen, men myndighetene stopper oss. Her ute i ødemarken går det an. Jeg regner med at myndighetene vet ikke om det engang.
Han fra Togo ble kristen gjennom et pioneerarbeid blant fulanerne av misjonærer fra vesten, så vi er ikke unødvendige med våre 4-hjulstrekkere, prosjektorer, radio-arbeid,hjelpearbeid osv, men det er veldig inspirerende å se afrikanerne reise ut for å nå sine egne. De unngår mye av den fattig-rik problematikken som vi støter på til daglig. De kommer på lik linje med de andre i landsbyen, noe som er umulig for oss, uansett hvordan vi snur og vender på det.
Vi heier på de lokale!

Nå er vi tilbake i Sevare for å delta på festen etter lanseringen av Det Nye Testamentet på fulani. 300 gjester er ventet og idag var vi hos skredderen for å få sydd festklær i samme stoff som alle andre. Det blir nok artig artig! I morgen skal vi undervise på den norske skolen i Sevare. (Den som det stod om i Vårt Land) Vi skal lære dem "Tøff nok" dansen.
Bilder fra Douentza og kugalskapen er lagt ut!

1 Comments:

At fredag, 24 november, 2006, Anonymous Anonym said...

Kjære Sveinung og Hans Kristian!

Jeg får begynne med en bekjennelse: Jeg har lenge slitt med å finne siden deres, men i går fikk jeg et hett tips av Martin Ytreland. Visst jeg byttet ut @ med et punktum mellom gomali og blogspot, ville ting gå mye bedre. Mr. Ytreland må være svært klok, for jeg kom frem,hehe:)

Selv om jeg ikke har vært så oppdatert på hvordan dere har det (før nå), har jeg tatt dere med i mine bønner. Ønsker dere alt godt. Virker som dere har det konge.

Tusen takk for kortet du sendte, Hans Kristian! Skikkelig kjekt.

PS! Meget bra blogg.


Alt godt.


Sveinar

 

Legg inn en kommentar

<< Home