søndag, april 22, 2007

Ved kongens bord..

Nesten i alle fall.. Vi kom saa langt som til den sittende maliske presidentens hage i det minste. Det hadde seg saann at Seydou, en malisk komisk med en fot og en arm innenfor presidentens paraply, ble vaar venn. Han slo av en prat tidt og ofte paa terassen vaar, og en kveld sa vi halveis paa pur at han maatte hilse presidenten fra oss, og si at han herved var invitert paa te hos oss. Om invitasjonen naadde frem, vet vi ikke, men enden paa viset var at tross presidentens fulle almanakk i valgtiden passet det bedre om vi kom til han paa middag, mente Seydou etter nermere konsultasjon med presidentens egen lillebror.


Dagen foer Mali ble histore for oss i denne omgang, ble vi eskortert paa moped helt til huset til morra til presidenten. Et palass midt i Bamako. Her kom vi for seint til middagen (african time..) og ikke nok med det. Presidenten selv var dratt paa tur til Segou for aa rydde opp i noen partiproblemer i valginnspurten. Uansett fikk vi hilst paa noen folk litt for hoeyt paa straa, og sett hvordan de med penger mellom hendene lever i Mali. Alle i naerheten av presidenten har av en eller annen merkelig grunn mer penger enn de andre.. Hmm! Trass urettferdig forvaltning, sies det at den sittende presidenten vil bli gjenvalgt, da alternativene er lengre under middels! Bildet er av presidentens lillebror. Han var en slapp type desverre!

1 Comments:

At mandag, 23 april, 2007, Blogger Kai-Even og Oddrun Malum Bjørdal said...

Trodde dere egentlig innerst, innerst inne, at dere kom til å møte presidenten him self?? men det er jo ikke så værst å ha vært i hagen til mora, heller, da.
Dere var ikke langt unna å oppleve regnet her, det regna i Sikoroni mens vi kjørte på flyplassen. Og det har regnet en del her i helga. Men dere kan jo ikke få med dere alt, heller!
Oddrun

 

Legg inn en kommentar

<< Home