onsdag, november 15, 2006

Gutta på tur!

Her ser dokke gutta foran Manantali, ein innsjø som e større enn Mjøsa som i sin tid la 70 landsbyer under vann!

Vi er altså tilbake fra Tambaga i god behold! Det var noen utrolig flotte dager ute i bushen med Hølje og Anita Haugsjå som dere sikkert kjenner fra et Himla liv. Vi så litt av det bistandsarbeidet som de drev med. Brønnbygging, sykestue/apotek, skoleprosjekter og kornmølle. Hølje har lært oss masse om bistandsarbeid. Faktisk så stiller misjonen i særklasse når det gjelder bistandsarbeid. Fordi det er ingen andre organisasjoner som slår seg ned midt ute i bushen og blir boende der. Det er mer vanlig å drive kampanjer og reise videre. Men nettopp det at misjonærene er tilstede dag etter dag gjør at det blir mye mer bærekraftig og en dag kan misjonærene reise videre og apoteket vil fortsatt bestå fordi de har fått skikkelig oppfølging daglig i flere år. Det er et varemerke for misjonen, og det gleder vi oss over!
Ellers så var vi jo på fisketur, på jakt etter Capitain, eller såkalt Nilabbor som kan bli opp til 100kg! Den er utrolig god! Det kan sammenlignes med laksefiske i norge. Dessverre ble det ingen fisk på oss, men det var ingen dårlig opplevelse å sove under afrikas himmel midt ute i bushen heller. Det finnes jo litt av hvert der ute i løvegresset.
Ute i bushen er ofte fetish (trolldom) mer synlig ettersom samfunnet er mye mindre. Vi hørte om en venninne av Anita som ble trollkvinne. Hun flyttet etter hvert ut fra mannen sin, for at djevelen ikke skulle bli misunnelig. Hu ville leve helt for djevelen. Anita sier at det har skjedd noe med øynene hennes etter at hun ble trollkvinne. Slike ting kan skremme oss. Da er det godt å vite at "Han som er i oss er sterkere enn han som er i verden." Vi har ingenting å frykte. Det kan legges til at ettersom apoteket vant tillit i landsbyen måtte hun flytte til en annen landsby for å tjene penger. Medisin virket bedre enn trolldom!
Det ble heller ikke lite oppstyr da vi kom med to nye fotballer til skolen midt i friminuttet. Det tok ca 5 sekund før vi hadde 100 skrikende barn rundt oss! Bilder av det, fisketuren og andre ting er lagt ut på bildesiden.God fornøyelse

I morgen drar vi på tur igjen. Denne gangen til Sevare etter invitasjon av Laila som ville ta oss med på Fulani fest. Fulanifolket krysser elva en gang i året og da er det masse ville fester. Vi vil være med! Helgen etterpå så er det ny fest fordi oversettelsen av det nye testamente til Fulani er ferdig. Det er også i Sevare, så derfor tar vi bare en uke der oppe! Vi gleder oss! Be for Sveinung, han er litt dårlig i magen!

2 Comments:

At onsdag, 15 november, 2006, Anonymous Anonym said...

skitt fiske til gutta på tur.

 
At fredag, 17 november, 2006, Blogger Martinsen said...

Konge boys!!! Ser ut som dokke kose dokke!! ;) Nyt livet!! I Bergen regne det hyener.....

 

Legg inn en kommentar

<< Home