mandag, november 20, 2006

KugalskapDå e det klart for GoMali bloggens første konkurranse! Den lyder som følger: Hvor mange kyr er det på dette bildet? Vinneren får en gratis tur til neste års elvekryssing med 15 000 kyr ;-) Dette er altså hva vi var vitne til disse dagene på Niger! Fulanifolket samler seg og krysser elva med kyrne sine en gang i året. Det tok 9 timer i Pirogue (elvebåt) nedover Niger for å komme frem til det forjettede krysningspunkt. Absurd å se fulanerne sette svømmeføtter på kuene før de legger seg på svøm. Like absurd var det at de faktisk kåret beste ku og beste kvinne! Kuene svømte og kvinnene danset! Vi tenker å kanskje innføre lignende konsept i en norsk fjord for å trekke flere turister. Nok om det. Alle var enige om at det var en fin tur.

Kommentar til bildet:Synet som møtte meg da vi våknet opp på sand-banken den ene dagen. Masse afrikanske barn som så på oss hvite som sov! Det er ikke hver dag det er hvite innom!

Nå har vi dratt videre til Douentza sammen med Sigurd. Her lever vi livets glade dager. Idag tok Kjell Magne Møgster (misjonær fra frikirka på Emlem/Sunnmøre) oss med på fjelltur mens Sigurd jobbet i den lille barnehagen sin, og etterpå bar det ut i sand-dynene med Sigurd for å ha sanddyneakekonkurranse! En slags aking ble det i alle fall! I morgen skal vi være med en gruppe som kommer fra Norge for å se/høre om arbeidet som foregår her. Etterpå går turen tilbake til Sevare for å delta på lanseringen av Det Nye Testamentet på fulani. Fulanerne er et vandrerfolk som vi finner igjen mange steder i Afrika. Det var blant annet de som spredte islam i sin tid viss jeg ikke tar feil. Det faktum at de er et vandrerfolk gjør at misjon er vanskelig og mange misjonsorganisasjoner har "gitt opp" arbeidet. Derfor er det et stort skritt at endelig så er oversettelsen klar!

Mali er fullt av mennesker vi lar oss inspirere av. I dag traff vi noen sør-sør misjonærer fraTogo, og så har vi truffet ei tøff finsk dame, Arla, som med 20 års arbeid blant fulanerne har lært oss hva tålmodighet, tro og tillit til Gud er.

De som ber: Be for lanseringen av Det Nye Testamentet på fulani og virkningen av det!

5 Comments:

At mandag, 20 november, 2006, Anonymous Anonym said...

Kuer med svømmeføtter, kan dere ikke fortelle litt mer om det?

Dere er go!

Takk for kort og, så kos, det ligger visst og venter på meg i leiligheten deres :)

Klem Marit

 
At onsdag, 22 november, 2006, Anonymous Anonym said...

Det er 42 kuer, hvis det ikke er et krav om at hele kuen skal være med i bildet. Er det mulig å få slike svømmeføtter til en Mercedes 190E? En vet jo aldri når en får bruk for det!

 
At onsdag, 22 november, 2006, Anonymous Anonym said...

Eg meina fast bestemt at da e' 52 kyr! Grådi kjekt å lesa da dåke skrive frå Mali, gutta! Ekstra gøy når eg veit litt meir koss da e' der nere.. For da va heilt supert å få lov te å reisa te Mali på besøk,kjempe tsjekt! :)

 
At torsdag, 23 november, 2006, Blogger ingridtb said...

Hei Sveinung! Veldig morro å få et lite innblikk i hva dere gjør for tiden. Virker spennende!! Masse lykke til med videre arbeid! Stå på!

Mvh Ingrid B

 
At torsdag, 23 november, 2006, Anonymous Anonym said...

Kuer med svømmeføtter ja! Du sko sitt dei som hadde badering... Det va sært det! Dei som trenge forretningside`er kan lansere badeku til badekaret i Norge!

Eg har faktisk ikkje tatt meg tid te å tella antall kuer sjøl, men eg satse på å få tid snart!

 

Legg inn en kommentar

<< Home