fredag, januar 12, 2007

Til verdens ende og tilbake

Hvis noen lurer på hvordan du kommer til verdens ende, så kjører du 14 timer fra bamako på asfalt før du svinger av mot ørkenen og kjører 6 timer ut i Sahara. Deretter tar du ferjen fra den ene til den andre siden på 45min før du kjører de 2 siste milene inn til Timbuktu!Noen ble mer overrasket av ferja enn andre! Timbuktu var en opplevelse! Kvelden før vi kom fikk vi høre om en nordmann som jobbet for ungdom i oppdrag i Timbuktu! Det skulle vise seg å forandre hele turen vår! Vi ble tatt imot av Tommy og hans Nigerianske kollega Paul og fikk bo hjemme hos ham. De tok oss med på alt det Timbuktu hadde å by på og viste oss de forskjellige menighetene og arbeidet som foregikk av Ungdom i Oppdrag og de forskjellige menighetene! Paul var en veldig inspirerende fyr som var med oss overalt, til og med på kameltur i Sahara og vitnet for alle han kom over! Han har tatt navnet Paul (etter Paulus) fordi tidligere forfulgte kristne! Vi har fått hans sterke vitnesbyrd på video og satser på å få lagt det ut om ikke altfor lenge!

Timbuktu er full av Touareger. De er var tidligere afrikas svar på vikinger, med sine røvertokter! Det å vandre rundt omkring i Timbuktu gir deg av og til følelsen av å vandre i røverby! Gatene er av sand og dørene er veldig mystiske! Timbuktu blir også sett på som veldig mystisk og er den helligste muslimske byen i Mali! Kirkene i Timbuktu har derfor møtt mye forfølgelse, men ting går mye bedre nå! Arbeidet trenger forbønn og vi vil derfor be de av dere som ber om å be for kirkene og misjonsorganisasjonene i Timbuktu!

1 Comments:

At tirsdag, 16 januar, 2007, Anonymous Anonym said...

Artig å se norske touareg-vikinger med ørkenskip. Vi synes vi drar kjensel på noen vi har sett tidliger her i Stavanger.
mange hilsener
Marit og Terje

 

Legg inn en kommentar

<< Home