lørdag, mars 17, 2007

Hurratur til Dakar


Hassan og Susoir har siden sist gjort som Paulus og Silas. Gaatt i hver sin retning. Hans Kristian kom seg omsider til Bamako etter eventyr i trailer, for aa fortsette arbeidet i Bamako. Sveinung tok med seg Torje, en fyr som gikk og slang paa flyplassen i Bamako, og la ut paa en liten misjonsreise til Dakar. Det ble en dryg reise, som startet i Bafoulabe med tog paa tirsdag. Toget viste seg aa vaere minst 2 dager forsinket, saa vi slo tida ihel med litt kvalitetstid med Hoelje, fiske, og flodhestvisit. Naar endelig onsdagen kom, og toget var paa vei, fikk vi muligheten til aa proeve sovekonforten paa togstasjonen i Mahina, fordi toget tok seg en liten lystpause paa 8 timer, foer den kom i 4-tida paa natta. I Kayes hadde Red Sea mission redd opp senga, men den ble ikke mye brukt den natten, da vi ikke kom frem foer 9 paa morran. Red Sea mission er en artig organisasjon som har spesialisert seg paa uvennlige folkeslag som fulanere og sonninkeer. De har oereplugger for kristen paavirkning, og forbud mot aa rope hoeyt.. Respekt!

Siden vi alikevel hadde oedelagt doegnet, satte vi oss i taksi mot grensa til Senegal. Der traff vi en sta taksieiger som naermest tvang oss til aa kjoepe opp alle 7 setene, selv om vi bare var 4 som skulle til dakar den kvelden. De hvite spanderer, sa vi, og heiv oss i taksien, som ble fullere og fullere av folk som trengte aa komme seg til Dakar. Flaks at han ene haikeren var taksimekaniker, og kunne sin mekking da bakre hjul fikk problemer med rotasjonen. Taksisjaafoeren var av det nervoese slaget, og var livredd onde aander som var ute og spaserte paa natta. Derfor hadde han over 10 skinnbelter paa seg, og koranvers rundt hele rattet, samt en marabou i kasettspilleren, som hylte ut boenner hele veien.

Vi kom oss vel fram til dakar etter ca ett doegn i samme taksi og samme sittestilling. Uten soevn i seng paa 2 netter, skal det bli godt aa slaa ut haaret hos New Tribes Mission i Dakar noen dager, og sjekke trykket i byen, som minner sterkt om Paris og er mye kaldere enn Bamako!

2 Comments:

At søndag, 18 mars, 2007, Blogger Jakob said...

kor er surfebrettet? Litt små bølger på biletet men, det gjer jo ingenting, dessuten så der det ut som om det er eit fint lite pointbreak du har funnet, da er det jo bare å hoppe uti

 
At søndag, 18 mars, 2007, Anonymous Anonym said...

Av ein eller annen grunn så angre eg ikkje på at me kjørte heile veien t Bamako og droppa planene om å ta toget siste rest av veien fra Dakar. ;)

 

Legg inn en kommentar

<< Home